X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Helpdesk - Google Adsense

Algemene vragen | Google AdSense | Mijn infoyo

Wat is Google?

Google is een zoekmachine van Google Inc. Google Inc. is een beursgenoteerd bedrijf welke naar hun zoekmachine nog talloze andere services aanbieden, zoals e-mailservice gmail en Google AdSense.


terug naar boven

Wat is Google AdSense?

Google AdSense is een aangeboden service van Google. Google AdSense zorgt voor zowel de weergave van advertenties als voor het uitbetalen van je verdiende geld.


terug naar boven

Een nieuwe AdSense account maken

Als je nog geen Google AdSense hebt gekoppelt aan infoyo krijg je een keuzescherm of je een nieuw account wil registreren, of een bestaande wilt koppelen.

Kies hier voor de optie “Een nieuwe Google adSense account”. Het enige wat je hier hoeft te doen is je e-mailadres in te vullen en akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Zodra je op creeëren klikt, wordt er een verzoek voor je account naar Google verstuurd. Google zal vervolgens een e-mail van google, welke je verder helpt om snel en gemakkelijk je account creatie te voltooien.


terug naar boven

Een bestaande account koppelen

Naast de mogelijkheid om nieuwe Google AdSense accounts te creeëren, bieden wij ook de mogelijkheid om een bestaande Google AdSense te koppelen aan je infoyo account.

Deze mogelijkheid bevindt zich in het menu ‘Mijn infoyo’ onder het kopje ‘Google AdSense’.

Als je nog geen nieuwe account hebt gemaakt, en nog niet eerder een account gekoppeld hebt aan infoyo vind je hier een selectieknop die je een keuze laat maken tussen het aanmaken van een nieuwe account en het associëren van een bestaande account.

Nadat je hebt gekozen voor het associëren van een bestaande account hoef je enkel wat gegevens in te voeren en op associëren te klikken, de rest gaat vanzelf. De ingevoerde informatie moet overeenkomen met de informatie die is ingevuld bij je Google Adsense account.


terug naar boven

Wat zijn rapporten?

Een rapport is een overzicht van je advertentie weergaves, kliks inkomsten.

Op een AdSense rapport kun je de volgende dingen zien:

 1. Op elke datum de statistieken van toepassing zijn.
 2. Aantal weergegeven advertenties die dag.
 3. Aantal keer dat er op een advertentie is geklikt.
 4. Percentage – Ook wel CTR genoemd.
 5. ECPM – Je inkomsten per 1000 advertentieweergaves.
 6. Hoeveel je heb verdiend in amerikaanse dollars.


terug naar boven

Wat zijn kanalen?

Een kanaal meet de prestaties van verschillende advertentieblokken en maakt deze inzichtelijk.
Door een kanaal aan 1 of meer artikelen te koppelen ben je dus in staat om prestaties met elkaar te vergelijken.

Dit heeft enkele voordelen:

Klikgedrag van gebruikers

 • Bij welke artikelen wordt veel op advertenties geklikt? Op deze manier kunt u o.a. zien welke onderwerpen populair zijn, en hier kan je slim op inspelen.
 • Het ene onderwerp trekt duurdere adverteerders aan dan andere, kanalen is een uitstekende manier om dit inzichtelijk te maken.
Inkomsten per kanaal
 • Voor elk kanaal worden je inkomsten bijgehouden. Dit kan je inzicht geven over welke onderwerpen / categoriën het meeste inkomsten werven.

 • terug naar boven

Wat betekent mijn account status?

Account status actief betekent dat je AdSense account is goedgekeurd en succesvol is gekoppelt aan de diensten van infoyo. Een actieve status betekent dat de advertentie inkomsten worden gedeelt.
Als je account status niet actief is kan dit het volgende betekenen:

 • Je hebt nog geen AdSense account gemaakt of gekoppelt.
 • Je aanvraag voor een AdSense account is in behandeling of afgekeurd.
 • Je AdSense account is geblokkeerd door Google.


terug naar boven

Waar kan ik mijn inkomsten zien?

Inkomsten / kliks en weergaves zijn inzichtelijk “rapporten” pagina onder Google AdSense bij mijn infoyo. Je kunt je weergave een datum selectie meegeven, of kiezen voor één van de vooraf vastgestelde selecties.


terug naar boven

Hoe wissel ik van AdSense account?

Dit kan gemakkelijk via “ Account wisselen” op de account status pagina. Vul het e-mailadres en postcode behorende bij de AdSense account in, en bevestig met je Infoyo wachtwoord.

Klik op “ Account wisselen” om de andere account in gebruik te nemen.


terug naar boven

Hoe controleer ik mijn status?

Infoyo controleert dagelijks de status van je account. Mocht je een controle willen forceren, dan kan dat via de “status controleren” knop op de account status pagina.


terug naar boven

Hoeveel verdien ik met Google adSense?

Hoeveel je verdiend is van te voren niet vast te stellen. Niet alleen zijn de hoeveelheid bezoekers onduidelijk maar ook de vergoeding verschilt per advertentie.

Een klik op een advertentie over leningen of hypotheken zal meer opleveren dan een klik over een bepaald merk autobanden.


terug naar boven

Ik zie mijn advertenties niet?

Ons systeem is zo gebouwd dat auteurs geen advertenties van zichzelf zien naast hun artikelen. Dit om het feit dat klikken op eigen advertenties niet is toegestaan en streng wordt bestraft door Google.


terug naar boven

Moet ik belasting betalen?

Ja, over de inkomsten van Google AdSense moet gewoon belasting betaald worden. Je dient deze zelf aan te geven bij de belastingsdienst.


terug naar boven

Wat betekent ECPM?

ECPM betekent Effectieve kosten per 1000 advertentieweergaves.
ECPM wordt berekent door totale inkomsten te delen door het aantal advertentieweergaves, en dat te vermenigvuldigen met 1000.

De engelse betekenis van ECPM is Effective cost per M (Romeinse cijfer voor 1000).


terug naar boven

Waar komen de advertenties vandaan?

De advertenties worden aangeleverd door Google AdSense. Deze “leest” als het ware de inhoud van de pagina, en bepaalt welke advertenties relevant zijn hieraan.

De advertenties zelf zijn opgestelt door adverteerders van Google AdWords, welke veelal bedrijven zijn.

Voorbeeld: Een bank adverteert via Google AdWords op hypotheken, jij schrijft vervolg een artikel over dit onderwerp. Google AdSense zal zien dat je artikel over hyptheken gaat, en zal hierdoor de advertentie van de rabobank weergeven.


terug naar boven

Hoe zie ik kanaalspecifieke inkomsten?

De mogelijkheid op via infoyo kanaalspecifieke inkomsten te bekijken is (nog) niet aanwezig. Todat deze functionaliteit is toegevoegd, zal er moeten worden ingelogd op de Google AdSense omgeving zelf.


terug naar boven

Hoe worden mijn advertenties bepaald?

De weergegeven advertenties zijn bepaald op de inhoud van je artikel. Zie “Waar komen de advertenties vandaag” voor meer informatie.


terug naar boven

Is Google te vertrouwen?

Google Inc. is een beursgenoteerd bedrijf met honderdduizende klanten die elke maand uitbetaald krijgen. Google betaalt gegarandeerd uit.


terug naar boven

Wanneer krijg ik uitbetaald?

Je wordt uitbetaald binnen 30 dagen nadat je account 100 amerikaanse dollars heeft bereikt.


terug naar boven

Verschil bezoekers en advertentieweergaves

Er wordt een bezoeker bijgetelt voor elke keer dat er een artikel van je wordt weergegeven. Een uitzondering hierop is:

 1. Je bekijkt je eigen artikel
 2. De bezoeker bezoekt het artikel voor de 2de maal na het plaatsen van bijvoorbeeld een reactie.
Doordat Google AdSense bij deze uitzonderingen wel gewoon weergaves maakt, zal deze wel doortellen. Tevens zijn er 2 advertentieweergaves per artikelpagina.


terug naar boven

Ik heb kliks, maar niets verdient

Het is mogelijk dat ontvangen kliks als ongeldig worden beschouwt. Deze klikken worden echter wel weergegeven als ontvangen klikt, alleen zal het ontvangen bedrag 0,00 zijn.
De meest voorkomende ongeldige kliks worden veroorzaakt door zogehete klikfraude. Wat niets anders is als mensen die veelvuldig op hun eigen advertenties klikken.


terug naar boven


      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl